Do Detskej fakultnej nemocnice si pre novú zmluvu neprišiel žiadny lekár

04.12.2011 Bratislava

Bratislava 4. decembra (TASR) - Hoci personálne oddelenie v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou je obidva víkendové dni otvorené do večera do ôsmej, pre novú pracovnú zmluvu si doteraz neprišiel žiadny lekár.

\"Pre lekárov je pripravených 85 zmlúv. Zajtra by si pre ne mali prísť,\" povedala pre TASR hovorkyňa detskej nemocnice Dana Kamenická. Lekárske odborové združenie (LOZ) kontaktovalo nemocnicu s tým, že si zmluvy lekári vyzdvihnú v pondelok ráno a dajú ich preveriť právnikom združenia.

V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike líder lekárskych odborárov Marian Kollár povedal, že kvôli komplikovanej administratíve hrozí, že sa lekári do nemocníc nevrátia v pondelok alebo utorok, ako LOZ pôvodne avizovalo, ale neskôr. \"Vzhľadom na to, že návrat lekárov zo strany ministerstva zdravotníctva a zo strany administratívy vôbec nie je pripravený, obávam sa, že to môže byť aj v druhej polovici týždňa,\" podčiarkol Kollár. Lekári si podľa neho musia vybavovať nové výpisy z registra trestov, či podávať žiadosti.

Šéf rezortu zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) reagoval, že dnes dopoludnia komunikoval s právnikom LOZ a všetky technické veci sú vyriešené. \"V priebehu dnešného dňa môžu zástupcovia LOZ posúdiť zmluvy tak, aby sa lekári v pondelok vrátili do práce,\" zdôraznil v relácii.

V piatok (2.12.) v DFNsP nenastúpilo do práce 66 lekárov. Dôvodom ich neprítomnosti bola podľa slov Kamenickej práceneschopnosť alebo ošetrovanie člena rodiny. Cez víkend pracovali všetci lekári podľa plánovaných služieb.
 

Vyberte región